Goddag Roomba og næsten farvel Nilfisk

Posted By Marianne Brahe on 17 nov, 2010 | 4 comments


Med en omfattende Ganz-operation i min hofte efterfulgt af en lang periode på krykker var jeg ikke længere et sekund i tvivl. Badebænk, gribetang, strømpepåtager – rækken af hjælpemidler i “alderdomshjemmet” måtte udvides med en robotstøvsuger.

“Robert” holder, hvad han lover – indtil videre

Siden Robert flyttede ind for tre uger siden, har jeg ikke været rundt med den gamle Nilfisk, der ellers så pålideligt suger på 43. år. Nu hedder nullermændsbekæmperen Robert, han kræver et minimum og er en flittig fyr.

I begyndelsen er du altid hjemme, når robotstøvsugeren er i gang. Du kan ikke lade være med at følge den, når den stille suser rundt på må og få. Vær forberedt på at robottens støvsugning absolut ikke følger nogen logisk fremgangsmåde. Han kører på kryds og tværs og kører samme sted indtil flere gange – af flere omgange og så videre.

Men helt uden om Nilfisk kommer jeg ikke. Robert finder desværre ikke ind til skidtet under tæppet eller bogreolen.

Ulemper
Tømmer ikke selv sin støvbakke efter endt støvsugning.
Klarer ikke paneler.
Kommer ikke under kanterne af sofabordstæppet.
Vikler sig ind i gardinerne.

Fordele
Støvsuger, når du ikke er hjemme.
Klarer alt synligt skidt.
Finder selv tilbage til opladeren efter endt støvsugning.

Gode Roomba vedligeholdelsesråd – specielt for de langhårede

Efter nogle ugers samliv kender jeg efterhånden Roberts svagheder og noget overraskende hemmeligheder. Læs i det følgende gode råd til vedligeholdelsen af din Roomba og undgå en tur til reparation.

Roomba har tre særligt udsatte områder, hvor lange hår har det med at rulle sig sammen. Det gælder blandt andet det lille udtagelige hjul forrest. Træk forsigtigt hjulet op og rens lejrene. Se illustration nedenfor.

Roomba vedligeholdelse - træk lille udtagelige hjul ud og rengør

Roomba vedligeholdelse – træk lille udtagelige hjul ud og rengør

 

Roomba vedligeholdelse - Skru de små gule hætter af og rengør

Roomba vedligeholdelse – Skru de små gule hætter af og rengør

Men også omkring de små gule lejre på de to børster, filtrer lange hår sig ret hurtigt ind. Se billedet ovenfor. Jeg anbefaler, at du for hver fjerde rengøring skruer de gule “hætter” af og hiver det sammenrullede hår ud. Robert gik nemlig indtil flere gange i stå med voldsomme raslende lyde, inden jeg endelig opdagede, hvor slemt det så ud under disse lejrer.

Sidebørsten skruer jeg også af og renser, men højst for hver tiende rengøring. Se billedet nedenfor. Under en rengøring opdagede jeg nemlig, at sidebørsten ikke cirkulerede rundt længere, hvilket Robert glemte at gøre opmærksom på.

Roomba vedligeholdelse - Skru lille børste af og rengør

Roomba vedligeholdelse – Skru lille børste af og rengør

Trods lidt modgang er jeg nu meget tilfreds med Roombas rengøring. Støvsugeren kræver dog lidt flere eftersyn, end jeg lige havde forventet.

Et godt råd til enhver ny Roomba-ejer er: Bliv hjemme under de første støvsugninger, før du lader robotten være alene hjemme. Så ved du, hvad du SKAL huske at fjerne.

 

Tilbehør til Roomba

Med Robert fulgte der et ekstra filter, en ekstra støvsuger-bakke, en børste-rense-dims og to batteridrevne enheder, som du kan bruge til at lave virtuelle vægge.

Med denne smarte teknik ved Robert, at når han er færdig med et rum, kan han roligt bevæge sig over i et nyt og støvsuge videre.

Du kan også bruge virtuelle vægge til at afgrænse et mindre område til støvsugning.

Robotstøvsugeren er en Roomba 562 PET robotstøvsuger fra wupti.com.

4 Comments

 1. Ja de robotstøvsugere er faktisk ret smarte, og der sker meget på markedet!

  Post a Reply
  • Hej Christopher – ja det er jo en fantastisk hushjælp og der er sikkert sket meget siden, at jeg anskaffede mig en.

   Post a Reply
 2. En gammel tråd, ved det godt.
  Men jeg har nu Anskaffet mig en brug år støvsuger for at se om det var noget for mig. Men den døjer med at fåmskidtet op i Bakken. Har du døjet med det? Og ved du evt noget man bør skifte?

  Post a Reply
 3. Hej Ivan
  Tak for din kommentar – og her så et noget forsinket svar :-/
  Umiddelbart kan jeg ikke nikke genkendende til problemet. Men hvis skidtet ikke kommer med op i bakken, kan det så skyldes, at de store børster ikke kører ordentligt rundt – og måske trænger til at blive renset?

  Post a Reply

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest