MARIANNE BRAHE
SKOLELÆRER OG
DIGITAL kommunikatør

Underviser i tysk og billedkunst i folkeskolen og udvikler undervisningsmateriale.

Skolelærer og digital kommunikatør

Jeg underviser i tysk og billedkunst på Rønde Skole, og afslutter meritlæreruddannelsen på VIA University i Silkeborg med sidste modul i dansk i foråret 2024. Læs i det følgende om min motivation for at blive skolelærer.

I 2020, efter 15+ år i en digital og altid omskiftelig hverdag med spændende udfordringer inden for e-handel, kommunikation, marketing og web, besluttede jeg mig for at begynde på meritlæreruddannelsen. Det har jeg ikke fortrudt. Ingen dage er ens i en folkeskole. Det er givende og udfordrende – og så er det et vigtigt job. Tysk og billedkunst er også fag, hvor jeg kan have mig selv med hele vejen – og lidt til. Jeg har stadig en fod i “det gamle” med planlægning af indhold, undervisning og blogging om mine erfaringer i fagene tysk og billedkunst.

Motivation for lærerfaget

Min interesse for at blive skolelærer begyndte omkring 2015, hvor jeg startede et mountainbikehold op for børn og unge i lokalområdet. Planlægning, opmåling af ruter i skovene, koordinering af kørsel til MTB-sporene og tekniktræning. Og allervigtigst de sjove samtaler med børnene om, hvad de fx skulle hjem og spise til aftensmad. Eller hvad de hellere ville lave end at skulle trækkes ud på MTB’en i skodvejr. Det fantastiske juniorhold stod på i to år.

Min nabo og min barndomsvenindes mor var fra Tyskland. Her lyttede jeg nysgerrigt med til familiernes samtaler på tysk. Et år i Köln som au pair (1990-1991) – og noget senere – seks års erfaring med mundtlig og skriftlig tysk forretningssprog. Så tysk er et kært barn for mig.

Aldrig for sent at vælge nye veje…

Noget, jeg gerne vil gøre mine elever klart, er, at det ikke er absolut afgørende hvilken vej, de vælger, eller føler sig presset til at vælge i 9. eller 10. klasse. At tvivl ikke er forkert. Jeg var selv i tvivl. Også efter 10. klasse. Men et år på EFG Handel og Kontor gav mig et spark til at gøre mere ved min interesse for tysk. Afsted til Köln det gik. Det var et fantastisk år. Jeg kom hjem med nye venskaber i bagagen og masser af mundtligt tysk.

Oplevelserne og læringen i Köln er en stor del af mig i dag, og som jeg stadig tager med mig. Højere Handelseksamen efter Köln var to fantastiske år, da jeg blev overbevist om, at jeg skulle noget med sprog og handel med Tyskland. 

Tyske sprogkompetencer var eftertragtede, og er det i høj grad stadig. Efter seks års tysk erhvervssprog (og engelsk) i forskellige virksomheder – med rejser til Tyskland, Italien og Sydafrika var målet nået.

Så kom Internettet – som helt klart vakte min interesse, særligt for det kommunikative og det grafiske. Derfor uddannelsen til multimediedesigner på Erhvervsakademiet i 2003. Og senere digital journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2007.

Det var lidt om min baggrund og motivation for lærerfaget. Jeg håber, at du finder inspiration og undervisningsmateriale til tysk og billedkunst.

Kort bio

Nuværende bopæl: Hornslet
Tidl. bopæle: Aarhus (i 16 år), Köln (i 1 år)
Opvokset: Egå
Født: Aarhus

Børn: Asger 
Hund: Berta

Fritid: MTB, løb, SUP. Udvikling af undervisningsmateriale, tegning og blogging.