Med en omfattende Ganz-operation af min hofte, og en efterfølgende lang periode på krykker, måtte jeg se efter nye hjælpemidler. Badebænk, gribetang og strømpepåtager var sikret, men så var det, at jeg kom til at skelne til denne her robotstøvsuger.

“Robert” holder, hvad han lover – indtil videre

Siden Robert flyttede ind for nu tre uger siden, har jeg ikke været omkring støvet med den gamle Nilfisk, der ellers så pålideligt suger nullermænd på 43. år! Nu hedder nullermændsbekæmperen Robert. Han kræver et minimum, og er en flittig fyr.

I begyndelsen er du altid hjemme, når robotstøvsugeren er i gang. Du kan ikke lade være med at følge den, når den stille bevæger sig rundt på må og få. Vær forberedt på, at robottens støvsugning absolut ikke følger nogen logisk fremgangsmåde. Han kører på kryds og tværs og kører samme sted indtil flere gange – af flere omgange og så videre.

Men helt uden om Nilfisk kommer jeg ikke. Robert finder desværre ikke ind til skidtet under tæppet eller bogreolen.

Ulemper

– Tømmer ikke selv sin støvbakke efter endt støvsugning
– Klarer ikke paneler
– Kommer ikke under kanterne af sofabordstæppet
– Vikler sig ind i gardinerne.

Fordele

– Støvsuger, når du ikke er hjemme
– Klarer alt synligt skidt
– Finder selv tilbage til opladeren efter endt støvsugning.

Gode Roomba-vedligeholdelsesråd – specielt for de langhårede

Efter nogle uger under samme tag kender jeg efterhånden Roberts svagheder og noget overraskende hemmeligheder. Læs i det følgende gode råd til vedligeholdelsen af din Roomba og undgå en tur til reparation.

Roomba har tre særligt udsatte områder, hvor lange hår har det med at rulle sig sammen. Det gælder blandt andet det lille aftagelige hjul forrest på Roomba. Træk forsigtigt hjulet op, og rens lejrene. Se illustration nedenfor.

Roomba-vedligeholdelse - træk lille aftagelige hjul ud og rengør

Men også omkring de små gule lejre på de to børster, filtrer lange hår sig ret hurtigt ind. Se billedet nedenfor.

Roomba-vedligeholdelse - rengør de gule hætter

 Jeg anbefaler, at du for hver fjerde rengøring skruer de gule “hætter” af og hiver det sammenrullede hår ud. Robert gik nemlig indtil flere gange i stå med voldsomme raslende lyde, inden jeg endelig opdagede, hvor slemt det så ud under disse lejrer.

Sidebørsten skruer jeg også af og renser, men det gør jeg højst for hver tiende rengøring. Se billedet nedenfor. Under en rengøring opdagede jeg nemlig, at sidebørsten ikke cirkulerede rundt længere, hvilket Robert glemte at gøre opmærksom på.

Roomba-vedligeholdelse - skru sidebørsten af og rengør

Trods lidt modgang er jeg nu meget tilfreds med Roombas rengøring. Støvsugeren kræver dog lidt flere eftersyn, end jeg lige havde forventet.

Et godt råd til enhver ny Roomba-ejer er: Bliv hjemme under de første støvsugninger, før du lader robotten være alene hjemme. Så ved du, hvad du SKAL huske at fjerne fra gulvene og panelerne. 

Tilbehør til Roomba

Med Robert fulgte der et ekstra filter, en ekstra støvsuger-bakke, en børste-rense-dims og to batteridrevne enheder, som du kan bruge til at lave virtuelle vægge.

Med denne smarte teknik ved Robert, at når han er færdig med et rum, kan han roligt bevæge sig over i et nyt og støvsuge videre.

Du kan også bruge virtuelle vægge til at afgrænse et mindre område til støvsugning.

Robotstøvsugeren er en Roomba 562 PET robotstøvsuger fra wupti.com

Læs nyeste blogindlæg