Applikationer og unikke faneblade på Facebook-sider giver virksomheds- og brandprofiler et markant bedre udtryk og øger muligheden for at skabe mere dynamiske og involverende sider, der tiltrækker flere brugere.

I det følgende får du nogle tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med simple applikationer, som kan forbedre det visuelle udtryk. Sidst vil jeg gennemgå en række applikationer fra North Social, som gør din side mere dynamisk og opfordrer til aktivitet.

Static FBML

Er din Facebook-side en smule kedelig og uindbydende? Måske er du stødt på nogle af de attraktive Facebook-sider og tænkt “Hvordan gør de mon det?”. Hvordan kan du skille dig ud fra konkurrenterne og øge din Facebook-side visuelt? Svaret er statisk FBML. Statisk FBML er et tilføjelsesprogram, som Facebook tilbyder. Applikationen tilføjer en boks på din side, hvor du kan indsætte HTML eller FBML (Facebook Markup Language) og lave flotte specialfremstillede sider med indhold, som du ønsker at fremhæve.

Static FBML er kun tilgængeligt for sider, ikke for personlige profiler eller Facebook-grupper.

Sådan tilføjer du en Static FBML til din Facebook-side

Du kan tilføje Static FBML i fire nemme trin.

1: Sørg for at du er administrator af Facebook-siden, så du har mulighed for at redigere.

2: Søg efter Static FBML i Facebook-søgefeltet.

3: Klik på “Tilføj til min side”.

4: Et vindue viser en liste over de Facebook-sider, som du er administrator på. Klik her på “Tilføj til side” for at tilføje applikationen.

Statisk FBML er nu tilføjet din side.

Opsætning af Static FBML som en fane

Opsætning af Static FBML som en fane

For at sætte din FBML-fane op skal du klikke på “Rediger side”. Gå til “Applikationer” og find FBML-applikationen. Klik på “Rediger indstillinger”. Til venstre for applikationen finder du “Rediger”. Det er her, du lige straks skal indsætte din HTML-kode. Du skal også indsætte en “Bokstitel”. Boksens titel er navnet på dit faneblad. Bemærk at din FBML-boks skal kodes til en maksimal bredde, der egner sig til faner. Max bredde for en FBML-fane er 520 pixels. Det gælder også i Facebooks nye design.

Tilføje indhold på din FBML-fane

Nu er det tid til at redigere og tilføje indhold. Klik på “Rediger side”. Vælg “Applikationer” og find din FBML-app. Klik på “Rediger”. Du er nu i det område, hvor du kan navngive din nye fane og tilføje HTML-kode.

Kopier din HTML-kode fra dit HTML-program over i boksen på Facebook. Upload billeder til din server. Husk at ændre billedstien så indlejrede billeder i din HTML-kode vises korrekt online på Facebook. Kopier direkte URL til det billede, som du vil bruge i din FBML-boks.

På samme vis har du også mulighed for f.eks. at indlejre en YouTube-video i din HTML-kode. Men husk en maksimal bredde på 500 pixels.

Sådan indstiller du din FBML-boks som standard landingpage

Muligheden for at vælge din nye FBML-fane som standard landingpage fremfor væggen, er en af de helt unikke forbedringer for præsentationen af din Facebook-side.

For at indstille din FBML-fane som standarddestinationsside, skal du gå ind på væggen og vælge “Indstillinger”. Du vil her opdage en sektion, der hedder “Standarddestinationsfane for alle andre”. Her vælger du dit nyoprettede faneblad. Besøgende, som ikke er fans af din side, vil se din nyoprettede FBML-fane. Besøgende, som allerede er fans, vil lande på din væg, men kun i de tilfælde, hvor de allerede er logget ind på Facebook.

På denne måde kan du linke fra for eksempel dit nyhedsbrev eller fra sitet direkte over på dit nye faneblad. 

Statisk FBML er et must-have for Facebook-sider

Muligheden i lave et mere brandet look af din Facebook-side og fremhæve relevant indhold har en stor effekt. Kom blot i gang og lad dig ikke skræmme af lidt kodning.

Hvad er dine tanker om Statisk FBML? Er der en grund til, hvorfor du ikke har tilføjet det til din Facebook-side endnu?

North Social tilbyder en lang række Facebook-applikationer til at skabe mere dynamisk og involverende indhold på din Facebook-side.

Læs nyeste blogindlæg