Kom hurtigt i gang med Facebook-applikationer

Posted By Marianne Brahe on 11 feb, 2011 | 15 comments


Applikationer og unikke faneblade på Facebook-sider giver virksomheds- og brandprofiler et markant bedre udtryk og øger muligheden for at skabe mere dynamiske og involverende sider, der tiltrækker flere brugere.

I det følgende får du nogle tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med simple applikationer, som kan forbedre det visuelle udtryk. Sidst vil jeg gennemgå en række applikationer fra North Social, som gør din side mere dynamisk og opfordrer til aktivitet.

Static FBML

Er din Facebook-side en smule kedelig og uindbydende? Måske er du stødt på nogle af de attraktive Facebook-sider og tænkt “Hvordan gør de mon det?”. Hvordan kan du skille dig ud fra konkurrenterne og øge din Facebook-side visuelt? Svaret er statisk FBML. Statisk FBML er et tilføjelsesprogram, som Facebook tilbyder. Applikationen tilføjer en boks på din side, hvor du kan indsætte HTML eller FBML (Facebook Markup Language) og lave flotte specialfremstillede sider med indhold, som du ønsker at fremhæve.

Static FBML er kun tilgængeligt for sider, ikke for personlige profiler eller Facebook-grupper.

Sådan tilføjer du en Static FBML til din Facebook-side

Du kan tilføje Static FBML i fire nemme trin.

1: Sørg for at du er administrator af Facebook-siden, så du har mulighed for at redigere.

2: Søg efter Static FBML i Facebook-søgefeltet.

3: Klik på “Tilføj til min side”.

4: Et vindue viser en liste over de Facebook-sider, som du er administrator på. Klik her på “Tilføj til side” for at tilføje applikationen.

Statisk FBML er nu tilføjet din side.

Opsætning af Static FBML som en fane

Opsætning af Static FBML som en fane

For at sætte din FBML-fane op skal du klikke på “Rediger side”. Gå til “Applikationer” og find FBML-applikationen. Klik på “Rediger indstillinger”. Til venstre for applikationen finder du “Rediger”. Det er her, du lige straks skal indsætte din HTML-kode. Du skal også indsætte en “Bokstitel”. Boksens titel er navnet på dit faneblad.

Bemærk at din FBML-boks skal kodes til en maksimal bredde, der egner sig til faner. Den maksimale bredde for en FBML-fane er 520 pixels. Det gælder også i lanceringen af Facebooks nye design.

Tilføje indhold på din FBML-fane

Nu er det tid til at redigere og tilføje indhold. Klik på “Rediger side”. Vælg “Applikationer” og find din FBML-app. Klik på “Rediger”. Du er nu i det område, hvor du kan navngive din nye fane og tilføje HTML-kode.

Kopier din HTML-kode fra dit HTML-program over i boksen på Facebook. Upload billeder til din server. Husk at ændre billedstien så indlejrede billeder i din HTML-kode vises korrekt online på Facebook. Kopier direkte URL til det billede, som du vil bruge i din FBML-boks.

På samme vis har du også mulighed for f.eks. at indlejre en YouTube-video i din HTML-kode. Men husk en maksimal bredde på 500 pixels.

Sådan indstiller du din FBML-boks som standard landingpage

Muligheden for at vælge din nye FBML-fane som standard landingpage fremfor væggen, er en af de helt unikke forbedringer for præsentationen af din Facebook-side.

For at indstille din FBML-fane som standarddestinationsside, skal du gå ind på væggen og vælge “Indstillinger”. Du vil her opdage en sektion, der hedder “Standarddestinationsfane for alle andre”. Her vælger du dit nyoprettede faneblad. Besøgende, som ikke er fans af din side, vil se din nyoprettede FBML-fane. Besøgende, som allerede er fans, vil lande på din væg, men kun i de tilfælde, hvor de allerede er logget ind på Facebook.

På denne måde kan du linke fra for eksempel dit nyhedsbrev eller fra sitet direkte over på dit nye faneblad.

 

Statisk FBML er et must-have for Facebook-sider

Muligheden i lave et mere brandet look af din Facebook-side og fremhæve relevant indhold har en stor effekt. Kom blot i gang og lad dig ikke skræmme af lidt kodning.

Hvad er dine tanker om Statisk FBML? Er der en grund til, hvorfor du ikke har tilføjet det til din Facebook-side endnu?

North Social tilbyder en lang række Facebook-applikationer til at skabe mere dynamisk og involverende indhold på din Facebook-side.

15 Comments

 1. Vil bare lige sige fantastisk guide til at lave en virksomheds Facebook-side bare en smule pænere i løbet af få minutter!

  Manglede selv en guide som denne, da jeg lavede min første Facebook-side for nogle måneder siden 😛

  Post a Reply
  • Hej Søren, tak. Ja, forhåbentlig er der nogen, der kan drage nytte af guiden :). Ville have skrevet indlægget for længe siden, men bedre sent end aldrig.

   Post a Reply
 2. Meget god Guide, nem overskuelig beskrivelse….nu er jeg desvæære ikke så meget inde i HTML koder & programmer, så jeg kan ikke få billeder eller andet ind på min Facebookside via det nye FBLM, kun tekst. Men hvis jeg venter kommer der måske også en god guide, som jeg kan drage nytte af der 🙂

  Post a Reply
  • Hej Hanne, tak for din kommentar og idé til ny guide. Glæder mig, at du har fået lidt hjælp til at komme i gang med FBML.
   Ja, det kræver jo lidt html-kendskab at sætte flere elementer ind end blot ren tekst.
   Jeg kan give dig et simpelt html-eksempel til en FBML-side. Det vil helt sikkert kunne gøres langt mere interaktivt og interessant, men her er lidt at arbejde videre på.

   For at du kan læse html i kommentaren, har jeg fjernet begyndelses-klammen i html. Husk at indsætte “<" på hver linje og foran "img" og "a". Ved url’s skal du indtaste “http://” foran url.

   Bredden på din tabel må maks. være 520 px. Husk at uploade dit billede til dit websted og at rette stien, så billedet peger hen, hvor billedet ligger på din server.

   table width=”520″ border=”0″ cellpadding=”5″ cellspacing=”0″>
   tr>
   td bgcolor=”#3399CC” style=”font-family:Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size:16px; color:#fff; font-weight:bold”>Giv et “Synes godt om”, deltag og følg vores aktiviteter
   /tr>
   tr>
   td>
   img src=”www.DitWebstedsURL/images/FacebookLandingpage.jpg” />
   /tr>
   tr>
   td align=”right” bgcolor=”#FFFFFF”>
   a href=”www.DitWebstedsURL.dk” target=”_blank” style=”text-decoration:none; font-weight: bold; font-family:Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size:14px; text-align: right; color: #F08232;” rel=”nofollow”>Navn på dit websted
   /tr>
   /table>

   Skriv tilbage hvis du støder på problemer.

   Post a Reply
 3. Hej Marianne, god lille guide til at komme igang. Skulle lige opfriskes – og det blev jeg nemt.
  kh

  Post a Reply
  • Godt, du kan bruge guiden. Du spørger bare, hvis du skal have mere hjælp. Kh Marianne

   Post a Reply
 4. Hej Marianne

  Tak for al din hjælp 🙂
  Har dog et lille problem …. jeg har nu fået tilføjet Static FBML og har med succes oprettet en FBML boks med billede, tekst osv. Men vil gerne lave flere bokse – hvordan gør jeg det? Kan se i ovenstående eksempel at der nederst i det område, hvor jeg navngiver fane og tilføje HTML-kode at der findes en mulighed for at “Tilføj yderligere en FBML-boks” MEN den mulighed har jeg ikke når jeg forsøger at redigere! Kan du hjælpe?

  Post a Reply
  • Hej Maria 🙂
   Ja, desværre er det ikke så ligetil længere. Muligheden for at klikke “Tilføj yderligere en FBML-boks” eksisterer ikke længere. Det skyldes vist, at vi på et tidspunkt går over til at bruge iFrame-tabs på Facebook. Du kan tilføje flere tabs ved at klikke på de links, som jeg har listet i indlægget her: https://mariannebrahe.dk/genvej-til-static-fbml-og-designtips-til-facebook/
   Håber, at det hjælper.

   Post a Reply
 5. Hej Marianne, Super fed guide:)
  Dog har jeg lidt problemer med at finde knappen med ‘Tilføj til min side’ når man er inde på Static FBML siden? Jeg står som administrator?
  Håber du kan hjælpe.

  Pft.
  Tais

  Post a Reply
  • Hej Tais,
   Glæder mig at høre, at du kan bruge guiden :). Når du er under “Applikationer”, skal du vælge “Rediger indstillinger” på den FBML, som du vil tilføje. Her kan du tjekke, om siden er tilføjet. Står der “Disponibel”, skal du vælge “(tilføj)”. Det bør virke. Ellers skriv tilbage, hvis der stadig er problemer.

   Post a Reply
 6. Tak for en lækker step-by-step guide.

  Og så siger de at HTML er et forældet sprog …!

  Post a Reply
 7. Hov! Den egentlige kommentar kom ikke med.

  Kan man bruge div’er, style, head/body og det hele?

  Post a Reply
  • Hej Danny, du kører bare løs med div, style, head, body osv., når du laver iFrames til Facebook-applikationer. Men hvis du vil bruge FBML på Facebook, så skal du ikke indsætte body og head på siden. Håber, at det hjalp dig videre 🙂

   Post a Reply
 8. Hej Marianne

  Super fin guide, jeg her faldt over (selvom den er tilbage fra 2011). Dog kan jeg ikke finde ud af, at gøre det i Business Manager – håber du også kan hjælpe denne gang? Mvh Trine lykkegaard

  Post a Reply
  • Hej Trine
   Mange tak for din kommentar. Her kommer så et lidt forsinket svar fra mig, hvis ikke du allerede har fået løst dit problem 🙂 Det er også ved at være noget tid siden, at jeg har arbejdet lige med faneblade på FB. Hvilket problem er du stødt på i Business Manageren?

   Post a Reply

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest