Jeg skal love for, at der blev sat turbo på løbeskoene, da jeg i sommeren 2009 købte et Garmin Forerunner 405 løbeur. Specielt på mine solo-løbeture, hvor jeg havde en tendens til at løbe for langsomt, er der sket kæmpe forbedringer med både løbetiden og kondien.
Mange i løbeklubben og flere af Facebook-vennerne løber også med GPS-løbeur. Så der er virkelig gået sport i at udfordre og følge hinandens træning på Endomondo eller Strava.

En virtuel træningsmakker med på løbetur i skoven

Garmin Forerunner 405 er et smart og pålideligt løbeur, der måler ruten præcist op selv på skovens dybeste og mest snævre skovstier, måler puls og endda fedtforbrænding. Løbeuret er en fantastisk pacer med sin virtuelle træningsmakker, der på displayet viser en forpustet lille mand, når du slapper for meget af under løbeturen.
Størrelsen på uret er acceptabelt, da det ikke er for stort og klodset til sammenligning med tidligere modeller, men alligevel er displayet i stand til at vise de vigtige data under løbeturen.

Men desværre holder alle de rosende ord også et sted.

Garmin Forerunner 405 en pålidelig træningsmakker – i tørvejr!

1) Hvis du løber med lange ærmer, kan løbeuret komme til at skifte visning, og så er det vanskeligt at bippe tilbage til det display, du ønsker. Du har dog den mulighed at låse den trykfølsomme ring på løbeuret, men så kan du ikke skifte mellem visninger. I værste fald kan du komme til at stoppe tiden. Træls under et vigtigt motionsløb. Men ønsker du ikke at skifte visninger under løb, så lås endelig uret inden afgang.

2) Løbeuret kan ikke fordrage regnvejr! Det går totalt i selvsving. Så husk at låse uret, hvis der er udsigt til regnbyger.

3) Løbeuret kan være længe om at finde satellitterne. Sørg for at stå et åbent sted og ikke bag høj bebyggelse, når uret sættes til at finde satellitter.

4) Løbeuret måler ikke højdemeter korrekt. I de nyere modeller er målingen på barometiske data, hvilket er det næste, jeg overvejer.

Læs nyeste blogindlæg